Farurile OLED ale noului Audi Q6 e-tron pot „comunica” cu mediul înconjurător

 Au apărut noi detalii despre crossoverul electric Audi Q6 e-tron 2025, construit pe platforma Premium Platform Electric (PPE), utilizată și de Porsche Macan EV. Cea mai interesantă caracteristică a sa sunt farurile, care pot „comunica” cu ceilalți șoferi de pe șosea.

Stopurile noului Audi Q6 e-tron sunt realizate din panouri OLED formate din aproximativ 360 de segmente. Pot genera o nouă imagine la fiecare 10 milisecunde, utilizând un algoritm special conceput. Proprietarii pot personaliza lumina lor dacă doresc. Cu toate acestea, această soluție are un scop mult mai important legat de siguranța rutieră.

Audi a declarat că este primul vehicul de serie ale cărui faruri pot "comunica" cu mediul înconjurător. De exemplu, dacă senzorul de proximitate încorporat în vehiculul electric detectează o apropiere periculoasă de un vehicul din spate, farurile vor avertiza șoferul acelui vehicul prin triunghiuri intermitente.

Farurile pot avertiza, de asemenea, pietonii și ceilalți șoferi când Audi Q6 e-tron se află în modul de parcare automată.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche