Google a dezvoltat un nou sistem de inteligență artificială care poate prezice inundațiile

Google a implementat tehnologii de inteligență artificială pentru a crea un sistem de predicție precisă, capabil să anticipeze inundațiile cu o săptămână înainte de producerea potențialelor dezastre naturale. Tehnologia a reușit deja să ofere predicții fiabile privind inundațiile din aproape o sută de țări.

Google a utilizat un model de învățare automată, încărcând în acesta diverse tipuri de date, inclusiv nivelul apei râurilor, altitudinea și relieful local, precum și o serie de alți parametri. Ulterior, programatorii au creat hărți localizate și, cu ajutorul inteligenței artificiale, au simulat sute de mii de scenarii posibile.

Noul model de inteligență artificială a reușit să prezică cu acuratețe inundațiile în 80 de țări, cu o populație totală de 460 de milioane de oameni. Google a notificat populația prin intermediul mai multor servicii, printre care Google Search, Google Maps, precum și prin notificări pe Android și aplicația web dedicată Flood Hub.

Cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială, Google a reușit să crească precizia predicției inundațiilor de la zero la cinci zile. În anumite cazuri, inteligența artificială a putut prezice dezastrele naturale chiar și cu șapte zile înainte. De asemenea, Google a contribuit la îmbunătățirea preciziei predicțiilor în regiunile îndepărtate din Africa și Asia.

Compania intenționează să continue studiul algoritmilor de învățare automată pentru a perfecționa modelele de predicție a inundațiilor. În viitor, Google speră să creeze o platformă globală pentru prezicerea dezastrelor naturale.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche