Boston Dynamics a prezentat noua generație de roboți „Atlas”

Boston Dynamics a prezentat recent noua generație a robotului umanoid „Atlas”. Noul model renunță la platforma hidraulică anterioară în favoarea uneia electrice, oferind o gamă mai largă de mișcări și o forță sporită. Considerați a fi cei mai agili roboți din lume, potrivit inginerilor aceștia sunt destinați nu doar mediului industrial, ci și asistenței în viața de zi cu zi.

Dezvoltarea noului Atlas a beneficiat de expertiza inginerilor Hyundai, companie care a achiziționat recent Boston Dynamics. Noul robot va fi testat inițial în fabricile auto Hyundai, urmând a fi ulterior implementat în diverse industrii.

Această ultimă versiune a robotului Atlas se bazează pe o lungă istorie de inovații și cercetări care extind limitele mobilității întregului corp și a manipulării bimanuale. De la PETMAN care testa echipamentele de protecție până la HD Atlas recent scos din producție care efectua parkour, am petrecut peste un deceniu dezvoltând robototehnică umanoidă la un nou nivel”, se spune într-un anunț al companiei.

Specificațiile tehnice ale robotului nu au fost încă dezvăluite. Din videoclipul prezentat, se observă că noul Atlas este mult mai mobil, ceea ce îi deschide o mulțime de noi posibilități.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche