Bybit își va suspenda serviciile în Marea Britanie

 

Platforma de tranzacționare cu criptomonede Bybit, cu sediul central în Dubai, a anunțat că va suspenda serviciile destinate rezidenților din Marea Britanie începând din luna octombrie, ca răspuns la noile reglementări impuse de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA).

Potrivit anunțului făcut pe 22 septembrie, Bybit va înceta să accepte cereri pentru conturi noi din Regatul Unit începând cu 1 octombrie. Acest pas va fi urmat de suspendarea primirii de noi depozite, încheierea de noi contracte și ajustarea pozițiilor pentru utilizatorii existenți, începând cu data de 8 octombrie.

Compania a declarat că această decizie vine în contextul noilor reguli impuse de FCA privind marketingul și comunicarea în domeniul cripto și a ales să acționeze proactiv și să suspende serviciile sale pe această piață pentru a se conforma noilor reglementări.

Bybit își va înceta activitatea în conformitate cu termenul stabilit de FCA pentru ca firmele care se ocupă de cripto-active să se conformeze unor reguli menite să asigure transparență, echitate și să evite orice practici înșelătoare în marketing. FCA a anunțat aceste reguli în iunie și a emis un avertisment suplimentar pe 21 septembrie, subliniind termenul limită de 8 octombrie și riscul de sancțiuni penale pentru nerespectarea lor.

Compania a subliniat că suspendarea serviciilor va permite companiei să își focalizeze eforturile și resursele pentru a se conforma cât mai bine noilor reglementări impuse de autoritățile britanice în viitor. FCA a sugerat că anumite firme ar putea beneficia de un termen până în ianuarie 2024 pentru a se conforma noilor reguli de marketing, cu condiția obținerii aprobării prealabile din partea autorității de reglementare.

În luna mai, Bybit a luat o decizie similară în ceea ce privește piața din Canada, invocând „evoluțiile recente ale reglementărilor” la acea vreme. Cu toate acestea, compania și-a extins operațiunile către noi piețe, inclusiv Kazahstan, unde a obținut aprobarea preliminară pentru a funcționa ca furnizor de servicii de custodie pentru cripto-valute în luna mai.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche